De Verbindingsfabriek

Volg je hart in intimiteit, relaties en werk

Intuitie

“Een geheugen als een olifant” zeggen ze weleens. En dat heeft ook weleens iemand tegen mij gezegd met alles wat ik onthoud. Maar er is ook nog een ander ding met olifanten wat me nog heel helder bijstaat. Het moment dat die vreselijke tsunami de kust van Thailand raakte, waren alle olifanten allang de bergen in gevlucht. Ze wisten dat er iets ging gebeuren en zochten hoger gelegen grond op. Intuïtie is de enige manier waarop deze dieren dat konden weten.

Ook veel mensen zijn helderwetend, heldervoelend, helderhorend of nog een andere variant. Ik ben heldervoelend omdat ik soms weet wat er gaat gebeuren. Naar mijn mening is dat dat geen gave, maar iets dat in potentie iedereen kan. Het is bij velen verdwenen onder angst, pijn, onzekerheid en gedoe waarmee we hebben geleerd ons leven te vullen. De weg naar geluk, zowel privé als zakelijk is voor iedereen volledig anders. En mijn manier om jou te helpen om jouw weg te lopen en te ontdekken hoe jij volledig vanuit liefde anderen kunt gaan helpen is om je te leren luisteren naar je eigen intuïtie.

Lees verder

Tweelingzielen, de ultieme les in liefde? Voor mij wel.

Je kunt het meeste leren van degene de het minst op je lijkt. En je kunt het meeste jezelf zijn bij iemand die hetzelfde is als jij. Dat is wat ik ervaar bij degenen waar ik van hou. Liefdesrelaties zijn vaak ingewikkeld en een tweelingziel connectie is daar misschien wel de meest extreme variant van. Ter verduidelijking: een tweelingziel connectie wordt gevormd wanneer jouw sterrenbeeld (je zonneteken) gelijk is aan het maanteken van de ander, en/of andersom. Ook je ascendant kan hierin meespelen.

Over het algemeen zegt je zonneteken veel over wie je bent (of waar je naartoe mag groeien in je zijn), terwijl je maanteken veel zegt over dat wat je doet (of waar je van mag ontdekken dat je er enorm goed in bent). Als je iemand tegenkomt die jouw tweelingziel is, dan is dat vaak een ontmoeting waarbij er veel gebeurt. Juist omdat je zo tegengesteld aan elkaar bent, is er vaak sprake van een enorme aantrekkingskracht is: jij bent wat de ander te leren heeft in zijn doen en andersom. Maar omdat je elkaar ook raakt op wat je nog niet volledig kunt zijn, maar wat wel je potentieel is, is het ook een relatie die al je pijnstukken naar boven brengt.

Je kunt dus heel veel van elkaar leren, maar doordat je zoveel in elkaar naar boven haalt kan het ook zijn dat de verbinding te heftig is en jij of de ander de verbinding verbreekt. Of je het aan wil gaan om dat stuk in jezelf wilt helen is helemaal afhankelijk van hoever jij bent in jouw proces en of je dat aankunt. Ik heb die stap zelf wel gezet en ben er nog zoveel meer van mezelf en van de ander gaan houden. Ik geef je er graag een kort inzicht in.

Lees verder

De meeste trauma’s zijn onzichtbaar…

Soms is het zo duidelijk. Heeft iemand een verhaal waarvan we allemaal weten dat het een trauma is. Dat iemand iets is aangedaan wat door onze maatschappij niet wordt geaccepteerd. Dat er iets is gebeurd dat niet had mogen gebeuren. Vaak zijn dat duidelijk aanwijsbare momenten waarvan we allemaal onmiddellijk begrijpen wat dat met iemand doet en hoe dat iemand voor het leven kan tekenen. Gebeurtenissen die we als maatschappij als ‘strafbaar’ zouden kunnen bestempelen, hoeveel iemand als dader zelf ook heeft meegemaakt. Heftige gebeurtenissen waardoor mensen muren om zich optrekken om zichzelf te beschermen tegen de mogelijkheid dat dat nog een keer kan gebeuren.

Maar nog veel vaker is dat niet zo. Zoveel van de mensen die ik spreek dragen trauma’s mee juist van dingen die er niet waren en die ontbraken.  Overgenomen van de mensen om je heen die je dierbaar zijn en je die vertrouwd. Die dichtbij je staan en die altijd het beste voor je willen. Niet duidelijk aanwijsbaar als moment in iemands leven. En toch diepe sporen nalatend die je voor de rest van je leven tekenen. Die je gedrag gaan bepalen, die, omdat je er zo vertrouwd mee bent en ze hebt geleerd van de mensen in je directe omgeving, je waarheid gaan bepalen. Lees verder

Moeders en zonen, vaders en dochters

Je volle potentieel leven, zowel werk als privé, wordt enorm beïnvloed door de relatie die je als dochter met je vader hebt en als zoon met je moeder. Als jongen is je moeder de eerste vrouw in je leven, en als meisje is je vader de eerst man in je leven. Dat vormt je en dat creëert jouw eerste beeld over hoe je als mens met iemand van het andere geslacht omgaat.

Kijkend naar mezelf heb ik beelden in mijn hoofd van een gelukkige vader, met mij op de fiets toen ik nog klein was. Ik weet dat die beelden er zijn van foto’s. Maar het zijn niet de beelden die horen bij hoe ik zelf de relatie met mijn vader heb ervaren. Komend uit een gezin waar hij op basis van zijn opvoeding een beeld heeft gekregen over hoe je dat doet met relaties en zijn eigen persoonlijkheid snap ik volledig waarom hij de vader was die hij was en er emotioneel eigenlijk nooit voor mij heeft kunnen zijn.

Lees verder

Vreemdgaan…

Stel: je staat in een drukke trein en je bent onderweg naar huis. Je bent moe en het is warm. Teveel mensen op elkaar geplakt die het hebben over alledaagse dingen. Het inspireert je niet. Je kijkt verveeld om je heen. Bij het station schuiven de deuren open en plots stapt er iemand in waar je vanaf de eerste seconde dat je diegene ziet je ogen niet vanaf kunt houden. Voor anderen misschien een gewone passagier, maar jij voelt onmiddellijk de aantrekkingskracht.

Lees verder

Als het niet past… en hoe je daar mee om kunt gaan.

Het zijn echt kwetsbare gesprekken die ik soms mag voeren. Ik wil er één concreet voorbeeld uithalen. Ik kan me zo goed voorstellen hoe frustrerend het is als je als man ‘te groot geschapen bent’ en het daardoor tussen de lakens niet voldoende stroomt tussen jou en je partner. Omdat je doordat het zo strak voelt te snel tot een hoogtepunt komt, omdat het überhaupt niet past of omdat je zo op je hoede bent om je partner pijn te doen dat seks voor jou een behoorlijk negatief stempel heeft gekregen en daardoor voor jou niet fijn meer is om mee bezig te zijn.

Lees verder

Vrouwen aan de macht?

En na drie jaar zoeken heb ik het voor mezelf eindelijk helder: ik wil een einde maken aan miscommunicatie of het gebrek daarvan rond intimiteit. Een einde maken aan alle pijn en verdriet die zoveel mannen voelen als ze voor ze zoveelste keer ‘nee’ te horen krijgen, maar niet weggaan bij hun partner omdat je als man denkt dat je niet meer waard bent dan de intimiteit loze relatie waar je nu in zit. En een einde te maken aan die eeuwige controledrang van ons vrouwen om een soort van schijnveiligheid te creëren door jezelf klein te houden en bij iemand te blijven die niet in staat is om jou te helpen jezelf verder te ontwikkelen.

Lees verder

Notre dame… seks en liefde.

En dan brand er een kerk af, en vraag ik me af wat de boodschap hierachter is. Een kerk die is opgedragen aan een vrouw die zonder seks te hebben een zoon op de wereld zette die veel voor mensen heeft gedaan en voor velen een enorme inspiratiebron is, een bron van liefde en een voorbeeld over hou je zelf zou kunnen leven.

Lees verder

Controle loslaten


Stel dat alles nou de bedoeling is en gaat zoals het gaat? Als dat zo zou zijn hoef je je nergens meer zorgen om te maken, en mag je alle controle loslaten. Ik vind het een bemoedigende gedachte. En eentje waar ik blijer van wordt dat van het idee dat alles toeval is.

Lees verder

De verbinding aangaan; ik geloof in jou!

Voel jij je ook altijd zo opgelucht als je iets hebt kunnen vertellen aan iemand, of je een moeilijk onderwerp hebt kunnen bespreken? Het is zo’n simpel voorbeeld van je verbinden met iemand anders waardoor je weer de verbinding terug vindt met jezelf; niet voor niets is de titel van mijn bedrijf De Verbindingsfabriek. We hebben allemaal onze eigen uitdagingen in de dingen die we te doen hebben. Of je nu CEO bent van een miljoenenbedrijf, of alleenstaande moeder van twee kinderen, als er een moment is waarop je je eenzaam in voelt, of niet begrepen, dan kan het zoveel verschil maken als er iemand is aan wie je je verhaal kwijt kunt en iemand die zonder oordeel naar je luistert.

Lees verder

« Oudere berichten

© 2019 De Verbindingsfabriek

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑