Dat kan misschien in eerste instantie wel zo lijken, maar toch zijn dat twee van de belangrijkste pijlers van De Verbindingsfabriek. Omdat voor mij die website bouwen het resultaat was van mijn persoonlijke groeiproces binnen tantra. En die website de sleutel was naar meer geluk, meer vrijheid en vooral meer liefde! Doordat ik door de tantra leerde om echt contact te maken met anderen leerde ik om contact te maken met mezelf, met mijn levenslust en mijn creativiteit. En door die de ruimte te geven ontdekte ik het antwoord in mezelf op de vraag: wat wil ik nou echt?

Tantra gaat natuurlijk over veel meer dan ontdekken wat je nou echt wilt. En ook mij persoonlijk heeft het veel meer gebracht dan alleen dat. Leren houden van mezelf, minder verwachtingen hebben en dingen kunnen accepteren voor wat ze zijn. Ik ervaar veel minder angst en zoveel meer vertrouwen en liefde. En ook in geduld hebben heeft het me zo geholpen, een hele belangrijke voor mij!

Wat wil ik nou echt?
Maar als ‘wat wil ik nou echt’ ook voor jou een vraagstuk is, kan tantra je erg goed helpen om dat te ontdekken. Omdat tantra je inzicht geeft in waar je blokkades zitten en wat je tegenhoudt om persoonlijk verder te groeien op een hele liefdevolle manier. En dat geheel in je eigen tempo, volgens wat jij aankunt en niet verder dan dat jij jezelf toestaat om de grenzen van je comfort zone op te zoeken. Je maakt het dus net zo spannend als dat je zelf zou willen. Ik deel mijn ervaring en mijn kennis in tantra in de de workshops van Het Fundament. Zo’n avond is gevuld met diverse oefeningen in contact maken, met jezelf en met anderen. Onder andere met dans, meditatie, ademhalingsoefeningen, verschillende contactoefeningen en massage.

Geef vorm aan je drive
Toen de tantra mij eenmaal mijn drive had laten ontdekken, was groeien in dat naar buiten durven brengen de volgende stap waarin de tantra mij heeft doen groeien. Ondanks de angst toch durven te ontspannen, de volgende stap nemen en steeds weer ervaren dat ik echt deed wat ik wilde doen. Tot het moment waarop ik voelde: ja, nu wil ik het ook vormgeven en gaan uitdragen. En daar komt die website erbij. Wat mijn betreft echt als een verlengstuk van jezelf, als een manifestatie van wie jij bent en waar je voor staat. Het maakt niet uit hoe klein of groot je daarmee begint.

En ja, daar heb je ook een stukje techniek voor nodig, maar dat ik voor mij niet het belangrijkste. Het durven zijn is de eerste stap, durven vormgeven is dan deel twee. Een website maken is een uitstekende manier om jouw idee concreet te maken. Die website bouw je in eerste instantie ook echt voor jezelf! Je website daarna delen is dan stap drie. En ja, dat dat soms heel erg eng kan zijn. Maar als je echt iets hebt gevonden waar je vol van bent, dan wil je dat geluk anderen toch ook meegeven?

Begin bij wat je nu wilt doen!
En wat jij dan wilt delen, dat kan van alles zijn; misschien al gelijk de start van je eigen onderneming, maar het kan ook een uiting zijn van de manier waarop jij wilt werken en wat je dan wilt doen. Een hele andere vorm van solliciteren dus, dan de standaard methode. Zo ben ik in ieder geval aan een baan gekomen. Misschien begin je het als een hobby, maar wordt het uiteindelijk je eigen bedrijf. In de toekomst kijken kan niemand. Ik had nog geen idee hoe ik van een blog ooit tot een bedrijf zou kunnen komen.

Sterker nog, bij het starten van mijn eigen website was ik daar nog helemaal niet mee bezig. Ik had totaal geen ambitie om te gaan ondernemen. Het was veel meer mijn creatiedrang die me ertoe zette om die website te starten. Omdat ik mijn boodschap wilde uitdragen, ondanks dat ik het ook echt wel eng vond. Omdat ik voelde; dit is wat ik nu wil doen. Zonder al te veel na te denken over de toekomst. Maar van het één komt vaak wel het ander en als je bereid bent om die eerste stap te zetten leid dat altijd weer ergens toe.

Het zetten van die eerste stap is echt niet makkelijk, daar weet ik alles van. Maar juist met mijn ervaring ben ik in staat om jou te helpen die stap ook te zetten, om je het vertrouwen te geven dat je het wel kunt. Als dat iets is wat jou aanspreekt dan zie je dan graag terug bij de volgende workshop van Het Fundament, of in een persoonlijke ontmoeting.

websites en tantra