De Verbindingsfabriek

communicatiecoach in intimiteit, seks en relaties

Waarom de verbindingsfabriek?

Bij de naam De Verbindingsfabriek krijg ik van veel mensen de reactie dat het dan gaat om verbinding te maken met anderen. Dat is ook absoluut waar, maar wat mij betreft gaat daar nog een stap aan vooraf: om eerst verbinding te maken met jezelf en met jouw intrinsieke drive. Waarvan raak jij in een flow? Waar ben je nieuwsgierig naar? Wat zijn de dingen die je graag doet om anderen te helpen, ook als je er niet voor betaald krijgt? Wat zijn je persoonlijke successen en waar ben je trots op?

Ik merk bij mezelf dat, sinds ik mijn intrinsieke drive heb gevonden, (die ik hierna voor het gemak mijn missie noem) ik overloop van energie, van ideeën en van het vertrouwen dat ik dit kan! Gebrek aan zelfvertrouwen was altijd een groot struikelbok van me, maar ik snap nu dat dat gebrek aan vertrouwen te maken had met dat ik mezelf niet goed genoeg kon verbinden met de taak die er voor me lag en het me daardoor niet genoeg eigen kon maken.

Afgelopen weekend was ik op de business bootcamp van open circles. 1300 ondernemers bij elkaar, heel amerikaans, lange dagen, maar ontzettend leerzaam. Een bijzondere ervaring waar ik heel veel praktische tips en ideeën vandaan heb gehaald waar ik deze week lekker mee aan de slag ben gegaan. Door aan zoveel mensen mijn verhaal te doen over wat ik wil bereiken met De Verbindingsfabriek werd mijn missie voor mezelf steeds duidelijker en had ik eigenlijk na twee dagen mijn complete businessmodel staan! Wat mij het meeste zal bij blijven van de twee dagen is een model wat gepresenteerd werd door de spreker (Nisandeh Neta):

start with contribution

Wat dit model aangeeft is dat als je durft te beginnen bij ‘wat wil ik bijdragen aan de wereld (contribution) en je dat durft uit te dragen, je daar een groot gevoel van ‘ertoe doen’ voor terugkrijgt (self fullfilment), wat je vervolgens vrijheid en onafhankelijkheid geeft. De laatste stap is of je jouw bijdrage aan de wereld ook in kunt of wilt zetten om er geld mee te gaan verdienen, waar je vervolgens weer een deel van kunt inzetten om ook financieel een bijdrage te leveren.

Ik herken mijzelf hier zo duidelijk in, echt beginnen bij: wat wil ik bijdragen in mijn leven en wat kan ik bereiken met de kennis die ik nu in huis heb? Veel van de grootste bedrijven zijn begonnen met een visie; google en facebook zijn daarvan een prachtig voorbeeld. Niet dat we het allemaal in ons hebben om miljonair te worden en een eigen onderneming moeten starten, maar mijn missie geeft me houvast, geeft me richting en een doel die ik heel goed kan gebruiken om te bepalen of een baan bij mij past of niet en wat de volgende stap in mijn ondernemerschap zal zijn.

Mijn uitnodiging aan jou: heb je een beeld van jouw missie en wat weerhoudt je om hiermee aan de slag te gaan of wat heb je bereikt door deze stap wel te zetten? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal en hoop dat je me wilt mailen als je dit met me zou willen delen, jouw verhaal kan weer prachtige inspiratie opleveren voor anderen om de stap ook te durven zetten!

vis different

5 reacties

 1. Hoi Petra,

  Leuk dat ik je sprak! Mooi blog heb je geschreven, dank daarvoor! Vragen als “wanneer ben jij in je flow?” en “wat zijn jouw successen?” zijn ook de vragen die ik als sollicitatie- en loopbaancoach stel.

  Als ondernemer heb ik zeker ook een visie. Ik wil heel graag aan vrouwen laten zien hoe sterk ze zijn. Ze zijn nl vaak veel sterker dan ze zelf denken. Daarvoor combineer ik mijn coaching met een zelfverdedigingssport, krav maga. Je maakt letterlijk verbinding met je lijf. Belangrijk, omdat we het meeste van de tijd “in ons hoofd zitten” Je krijgt meer zelfvertrouwen, je voelt dat je veel meer in je mars hebt dan je altijd hebt gedacht!
  Ik doe dit samen met mijn (uiteraard vrouwelijke:) krav maga instructeur, Gracia Ho Asjoe. Zij is de hoogste vrouwelijke instructeur in Nederland, een topper;)!

  Mij werd (en wordt) vaak gevraagd: waarom krav maga en wat maakt dat je er zo enthousiast over bent? Het geeft me veel energie en nog veel meer plezier! Ik merk(te) dat ik er meer zelfvertrouwen door kreeg, meer (veer)kracht EN last maar zeker not least : een strakker lijf, mooi meegenomen!

  Vooral het zelfvertrouwen -zoals jij ook mooi verwoordt Petra: als je verbinding maakt met je gevoel/lijf- speelt een belangrijke rol bij het zoeken naar nieuw werk, netwerken & solliciteren. Pas als je volledig achter je eigen verhaal kunt staan, zul je anderen raken. Precies wat je wilt als je (vooral nieuwe) contacten legt.

  Succes met de Verbindingsfabriek Petra en alle andere mooie dingen die je doet!

  High5groet,
  Nancy

  • Petra Feddema

   2 juli 2015 at 10:48

   Wow, Nancy! Dank voor je mooie commentaar!
   Hoop dat we samen nog veel meer mensen mogen inspireren om de stap te zetten naar echt verbinding maken met jezelf!

 2. Hoi Petra,

  Ik ben op dit moment bezig om mijn visie voor mijn onderneming Junicum tekstcreatie te verwoorden. Een van de steekwoorden is verbinding. Zo viel mijn oog op jouw site http://www.deverbindingsfabriek.nl via een Facebook-bericht dat geliket is door een wederzijdse Facebook-vriendin.

  Wat je schrijft over De Verbindingsfabriek, komt heel erg overeen met waar ik van uit ga als tekstschrijver, namelijk dat iedereen uniek is, iets te brengen heeft in de wereld en erop die manier verbinding met jezelf en anderen ontstaat. Met Junicum wil ik ondernemers en kleine organisaties/bedrijven helpen door woorden te geven aan wat zij willen vertellen en delen.

  Verbinding kreeg nog meer betekenis toen ik de reactie van Nancy las (hoi Nancy!). Ook iemand die wij beiden kennen, die ik net de dag ervoor een kaartje had gestuurd over mijn gevoel van verbinding met haar. Én toen ik las over de Business Bootcamp, waar ik eerder dit jaar ben geweest. Ik was net met het werkboek bezig om focus aan te brengen in mijn doelgroep toen ik tussendoor even je blog ging lezen .

  Het begrip ‘synchroniciteit’ popte in mijn hoofd op. Waarbij het gaat om gebeurtenissen die een bijzondere betekenis hebben en die je vaak het gevoel kunnen geven dat je op de goede weg zit. Wonderlijk hoe mensen dan zo ‘ineens’ met elkaar in verbinding kunnen staan en mooi hoe het mij extra bevestiging geeft dat ik op de goede weg zit.

  Bedankt voor de dingen die je doet!

  Hartelijke groet,

  Judith Roeleveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2019 De Verbindingsfabriek

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑