Om meer te ontspannen zijn en te oefenen met verbinding maken, met jezelf of met een ander, is een tantramassage, of een aantal contactoefeningen een uitstekende manier. Om te ervaren dat je echt volledig mag ontspannen in de veilige aanraking van een ander. Zo kom je dichter bij jezelf en vind je vertrouwen terug, in jezelf en in een ander.

Ik geef workshops bij mij thuis waarin ik, in een kleine groep, jou leer hoe je een tantramassage geeft en hoe je die kunt ontvangen. Bij alles wat er in deze sessie voorbijkomt staat jouw veiligheid en die van de andere deelnemers voorop. Een tantramassage of een contactoefening heeft voor mij altijd ontspanning tot doel en geen opwinding. Om jou zo de ervaring te geven dat het heel gewoon en heel ontspannen kan voelen om aangeraakt te worden en heel dicht bij iemand in de buurt te zijn. Er vindt vooraf altijd een kort (kennismakings)gesprek plaats. Al jouw vraagstukken zijn voor mij bespreekbaar en je mag altijd alles aan me vragen.

Voor wie?

Een tantramassage kan je uitstekend helpen als je, om wat voor reden dan ook, het contact met je lijf bent verloren, of je het heel eng vind om iemand anders aan te raken omdat je bang bent over grenzen heen te gaan. Dat kan vele oorzaken hebben:

  • Als je, als man of als vrouw, ooit een vervelende ervaring hebt gehad met intimiteit, dan kan een tantramassage je laten ervaren dat je je volledig veilig kunt voelen in de nabijheid van iemand anders. Zo kun je je vertrouwen in anderen weer opbouwen.
  • Maar ook bij een burn-out of overspannenheid kan een tantramassage je goed helpen om weer te voelen waar je talent zit, waar jouw speelruimte zit, en hoe je weer grip krijgt op de situatie waar je in zit.
  • Als je niet gewend bent om naar je eigen lichaam te luisteren en je geregeld over je eigen grenzen heengaat kan een tantramassage goed helpen om te leren voelen wat je nodig hebt en waar je ‘nee’ tegen wilt zeggen.

Verschil tussen een tantramassage en een gewone massage

Er zijn een aantal grote verschillen tussen een gewone massage en een tantramassage. De eerste is dat het hele lichaam wordt gemasseerd, dus ook het geslacht. Maar er wordt nooit de nadruk op gelegd. Tijdens een tantramassage vinden er geen seksuele handelingen plaats en het geven van een tantra massage is nooit opwindend. Het mag spannend zijn, en het kan heel goed zijn dat er een vorm van opwinding ontstaat, en dat mag er ook helemaal zijn. Ik doe daar niets mee en ik verwacht van jou en van de andere deelnemers dezelfde instelling.  De massage wordt gegeven op de mat en niet op een massagetafel. Tijdens het ontvangen van de massage mag je zonder kleding zijn, als gevende partij hou je altijd in ieder geval een onderbroek aan om het onderscheid duidelijk te houden.

Individuele massage

Een één op een massage geef ik alleen in combinatie met een life purpose gesprek, en kan ik alleen geven als je partner daar ook van op de hoogte is. Tantra begint voor mij met open durven zijn over wat je nodig hebt en waar je naar verlangt. Ik wil dus niet meer meewerken aan geheime afspraken.  Als die openheid voor jou nog heel moeilijkis, dan ben ik altijd bereid om een keer het gesprek met je aan te gaan om je te helpen het gesprek thuis daarover aan te gaan.

Praktisch

Als je wilt deelnemen aan een workshop vind ik het fijn om je van tevoren even gesproken te hebben. Dit om zeker te weten dat dit is wat je nodig hebt. Ik geef de workshops wekelijks, op dinsdagmiddag, woensdagavond en vrijdagmiddag. Andere dagen zijn in overleg ook mogelijk als je bijvoorbeeld met je partner samen wilt komen (dat mag natuurlijk ook een gelegenheidspartner zijn).

De kosten voor de workshop zijn 40 euro. Daarvoor ontvang je een uitgebreide theorieles vooraf over wat tantra is en wat het voor je kan doen en persoonlijke begeleiding in het geven en ontvangen van de massage.

Als je meer wilt weten dan kun je via de site,  per mail (petra@deverbindingsfabriek.nl) of telefoon (06-50437841) contact met mij opnemen om je op te geven of als je meer wilt weten over de mogelijkheden.