Wat doet mijn stichting? (Ik heb de goeie naam er nog niet voor gevonden).

Met mijn stichting help ik vrouwen die slechte ervaringen hebben met intimiteit, liefde en relaties meer zichzelf te laten zijn en ze een stuk veiligheid in het contact met anderen terug te geven. Als voorbeeld deel ik graag het verhaal van ‘Sonja’ met je (dat is niet haar echte naam, om haar privacy te beschermen)

“Even geleden had ik Sonja bij mij op bezoek. Ik ken haar nog van vroeger, maar we hebben elkaar lang niet gesproken, maar dankzij facebook kom je elkaar dan toch weer tegen. Sonja reageerde op mijn oproep dat ik een aantal mensen gratis een massage wilde geven. We hadden ‘m al vrij snel gepland. Je kwam binnen en je wist je niet zo goed raad met de knuffel die ik je bij binnenkomst wilde geven. Toch nam je ‘m aan, onwennig.

Tijdens onze hernieuwde kennismaking hoorde ik hoe het nu met je gaat en wat je allemaal hebt meegemaakt in de afgelopen jaren. Een aantal dingen heb je voor jezelf wel heel duidelijk: intimiteit en contact maken vind je moeilijk. Je voelt je onzeker over je eigen lichaam en seks heb je, na een aantal verkeerde ervaringen met mannen, al helemaal geen positief gevoel bij. Toch durf je het aan om die massage te ontvangen en maken we daar een begin mee.

Als alleenstaande moeder van twee kinderen heb je het zwaar. Dat is aan je lichaam te zien. Je schouders hebben veel te dragen en de lijnen in je gezicht geven aan dat je moe bent, doodmoe. De tranen die tevoorschijn komen als ik je schouders aanraak en je handen een voor een in mijn handen neem zijn net zo tekenend. De massage wordt zo dankbaar ontvangen door je. En ik ben zo blij om te merken dat het mij lukt om je voor die middag weer even te laten voelen. Je jezelf te laten zijn en dat dan genoeg is.

We hebben nog lang na zitten praten. Over wat het met je doet, echt contact maken met iemand, om voor even liefde te ontvangen zonder er iets voor terug te hoeven doen. Je begon over wat je zou willen gaan doen als je kinderen wat ouder zijn: met een konijn naar een bejaardentehuis om daar oudere mensen weer even in contact te brengen met een dier. Dat raakte echt iets in mij, waardoor ik dacht, dit wil ik veel vaker kunnen doen. Zelfs jij, die het zelf al best zwaar hebt, denkt gelijk aan wat je voor en ander kan doen als je de vrijheid en de ruimte krijgt. Je gaat het doen ook op een dag, daar ben ik zeker van! De knuffel die ik je bij het afscheid gaf was zo anders dan die bij binnenkomst, je durfde ‘m echt aan te nemen en daar was ik zo blij mee.

Met de mensen waar ik mee mag werken heb ik het fantastisch, maar er zijn ook zoveel mensen die ik een massage zou willen geven die het zichzelf financieel niet kunnen veroorloven. Die mensen wil ik ook kunnen helpen en dan zonder over geld na te hoeven denken. Er is genoeg geld in deze wereld. Het is alleen soms zo scheef verdeeld”. Daarom deze oproep.

Mijn concrete vraag: ik wil de financiële mogelijkheid hebben om ook mensen die het zelf niet kunnen betalen een tantrische massage te geven. In het jaar dat ik nu massages geef heb ik gemerkt dat ik alleen aanvragen krijg van mensen die het écht nodig hebben, dat daar nooit een ‘foute’ vraag tussen zit en dat een massage mensen echt verder brengt. Wil jij mij helpen dat voor mensen te kunnen doen en wil je een financiële  bijdrage leveren? Neem dan contact me op.