Dat idee heb je, en die website ben je ook helemaal blij mee. Dan komt de volgende stap in beeld: hoe zorg je dat je nu ook geld gaat verdienen met waar jij goed in bent? Jezelf verkopen is niet iets dat bij je past. Je hebt liever dat mensen naar jou toekomen, dan dat jij jezelf en jouw diensten en producten aan iemand moet ‘opdringen’.

Ik weet precies waar je het over hebt. Ik heb er een vreselijke hekel aan om mezelf te ‘verkopen’ en heb aan het woord zelf nog steeds een hekel. Mensen helpen, dat is wat ik wil doen en in ruil daarvoor vraag ik wel een vergoeding die past bij wat ik doe. Tegelijk heb ik, met de hulp van een aantal mensen, voor mezelf wel een methode gevonden waarop mezelf promoten en klanten benaderen wel werkt.

Om klanten aan te trekken heb je vertrouwen nodig van jouw klanten. En dat kost tijd. Dat is de eerste les die ik je geef. Door te gaan bloggen kun je mensen laten kennismaken met wie je bent en met wat je doet. Waarbij dat eerste: wie jij bent, vaak veel belangrijker is in het beslissingsproces van een potentiƫle klant, dan wat je eigenlijk doet. Besteed daar dus voldoende aandacht aan!

De tweede les is dat je wel een aantal dingen kunt doen om te zorgen dat je weet wie jouw klanten zijn en wie er interesse hebben in wat jij doet. De mogelijkheden daarin zijn heel divers. Ik ga met jou op zoek naar de methode die voor jou werkt en waarbij je voelt; ja, zo klopt het en past het volledig bij wie ik ben en hoe ik met mensen wil omgaan. Hoe je jouw manier kunt vinden, zonder jezelf op te dringen, daarover ga ik graag met je in gesprek.