De Verbindingsfabriek

Geinspireerd leiderschap

De eerste keer…

Haha, die titel werkt wel he? Leuk dat je de tijd neemt om dit stukje even te lezen. Van de mensen die bij mij komen heeft ongeveer de helft nog nooit eerder een tantra massage ondergaan. En ik vind het altijd weer een prachtige eer om iemand die eerste ervaring te mogen geven. Zo ook gisterenavond. Het werd en hele ontspannen massage met voor hem een hele fijne balans tussen de hoeveelheid energie en de hoeveelheid ontspanning. Na afloop hadden we nog een kort gesprekje waarin voorbij kwam dat je de eerste seks nooit vergeet, maar mijn cliënt aangaf dat hij de allereerste tantramassage ook niet snel zal vergeten.  

Mijn allereerste tantramassage was heerlijk en die heeft echt een grote indruk achtergelaten, mijn allereerst keer seks was geen succes en terugkijkend was het meer een kwestie van dat ik blij was dat het nieuwe eraf was en ik een beetje begreep waar het over ging. Het verschil tussen die twee waren vooral jaren, ervaring en steeds meer ontdekken dat mijn veiligheid en mijn ontspanning uiteindelijk altijd bij mezelf liggen. Ik was er met de eerste keer seks laat bij, en had ook toen nog nooit van het woord tantra gehoord. Maar er ging wel iets aan bij mij toen ik jaren later verliefd werd op iemand die hetzelfde boek over tantra in de kast had wat ik had en ik zoveel herkenning vond. Intimiteit kon dus echt zo zijn als ik me het me in mijn dromen altijd had voorgesteld. De verbinding die ik met hem voelde maakte wel echt iets in me wakker: zoveel energie, zoveel stroming en vooral zoveel speelruimte! Daar is mijn zoektocht naar ‘hoe kan ik dit meer integreren in mijn leven wel begonnen…

Nog zoveel jaar later kan ik nu heel duidelijk het verschil voelen tussen seks en tantra. Een relatie alleen gebaseerd op fysieke aantrekkingskracht (waarom zou je anders een relatie met iemand willen) zou ik echt nooit meer willen. Op alleen tantra heb ik met een aantal mensen een hele bijzonder band gekregen, waardoor ze bijna als familie voelen. En als die twee mogen samenkomen, ontstaat er voor mij een vorm van vrijheid, van mezelf kunnen zijn, van echt mijn volle potentieel mogen en durven leven, waarin ik volledig de verbinding kan aangaan met de ander.

Terug naar de mensen waar ik mee mag werken, en die het aandurven om de eerste stappen te zetten op het pad naar hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Die eerste stap is altijd het engste, omdat bijna iedereen onbewust wel voelt dat als je eenmaal die eerste stap hebt gezet, dan volgen alle vervolgstappen eigenlijk vanzelf, want je kunt gewoon niet meer terug. En misschien ben ik daarom wel zo blij met al die eerste keren die ik mag geven.

 

 

 

2 reacties

 1. Ja, kristalhelder verwoord.
  Bondig, kwetsbaar, open.
  Hou van die stijl, daarom lees ik je blogs graag !
  Lfs
  John

  • Petra Feddema

   3 augustus 2018 at 12:24

   Hoi John,
   Dank voor je compliment en dat je de moeite neemt om het met me te delen!
   Altijd dankbaar om te lezen dat ik iemand kan inspireren.

   Lieve groet, Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2019 De Verbindingsfabriek

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑